Spooknota; wat te doen?

Recentelijk was dit item over spooknota’s in het nieuws. Een spooknota is een factuur die wordt toegestuurd zonder dat u iets hebt gekocht. Daarbij kan er zelfs gedreigd worden met de inzet van een deurwaarder.
 
Hebt u zo’n factuur ontvangen en weet u zeker dat dit niet klopt? Betaal dan niet, maar vraag naar de originele aankoopbon of een andere vorm van bewijs waaruit zou volgen dat u een bepaald bedrag verschuldigd bent. Als het gaat om een spooknota, dan is de kans groot dat er geen onderliggend dossier is. Laat u dus niet te makkelijk afwimpelen en wees alert op vage smoesjes.
 
Ook als er gedreigd wordt met nog hogere kosten omdat u niet betaalt; houd vol en ga op uw strepen staan. De aanmaningen en sommaties kunnen heel intimiderend overkomen, maar als u 100% zeker bent dat de factuur niet juist is dan staat u volledig in uw recht om de onderste steen boven te krijgen. En onthoud goed; als de factuur netjes in orde is, dan is dat over het algemeen niet moeilijk om aan te tonen.
 
Hebt u te maken met een spooknota en komt u er zelf niet uit? Neem dan contact met mij op. Ik adviseer u graag over uw mogelijkheden.